“Un incendi savi, llum de foc.” Algun dia del març de l’any 2012 vaig escriure aquesta frase per primera vegada. Amb un origen totalment revolucionari, les tres últimes paraules es van aposentar dins meu. Em ressonaven de tant en tant com unes grans campanes, despertant-me un esperit curiós. Demanant-me que les entengués d’una manera especial.

 

Les interpretacions metafòriques m’entretenien i a la vegada em nodrien. Em feien remenar dins meu com qui cerca la bola premiada i per descomptat, tocava molt poques vegades. La llum natural, el ressorgir de les cendres, el poder del canvi, el fluir de l’energia dels éssers mentre metabolitzen la vida... vaig adonar-me que podien tenir significats diversos i a la vegada, molt importants per mi.

 

Però quan realment em van acabar de convèncer va ser en un moment de col·lapse personal. Com quan et trobes aturat en un cruïlla on tens massa possibles direccions per escollir i acabes assegut al terra, incapaç de decidir-te per cap. Arriba un dia que t’aixeques i sense saber exactament per què, tens molt clar els passos que has de fer.

 

Llum de foc és un conjunt d’aquests moments, convertits en cançons. Cançons d’amor i d’odi, de vida i de mort, de realitats i de fantasies. Una part de la meva vida.

 

Crèdits

El disc ha estat produït per Vic Moliner i compta amb músics de nivell com són l’Adri Gonzàlez, l’Antonio Torres, en Pau Figueres, en Genís Bou, l’Isidre Palmada, en Pep Garau i també en Vic Moliner.

 

Es va enregistrar i mesclar als Estudis Ground de Cornellà del Terri de la mà d’en Jaume Figueres i també es van fer algunes gravacions a El Patio de Barcelona amb l’ajuda d’en Gorka Ruiz. L’ha masteritzat l’Yves Roussel, també a Barcelona.

Els vídeos del disc han estat dirigits per en Gerard Olivé que també s’ha fet càrrec de la realització i el muntatge.

El disseny del disc físic és obra de ENSERIO i és una edició limitada feta artesanalment que amaga moltes sorpreses.

En vols un?